postnatal_mini_grupa

Šta je online postnatal program?

 

Porodila si se i usled mnogobrojnih obaveza ne možeš da kreneš sa prilagođenim vežbanjem i oporavkom?

Ništa ne brini, napravili smo online postnatal program za tebe.

Šta sadrži sam program?

 

Program je vrlo detaljan i učintkovit. Kroz šest nivoa prošli smo sve što je neophodno da sprovedeš oporavak i svoje telo i um vratiš u dobro stanje.

U uvodnom delu smo se posvetili teorijskom delu i principima da bi najefikasnije sprovela sam program. Obuka i razjašnjenje važnosti abdominalnog disanja, neutralne pozicije, relaksacije ožiljka i prenapetih mišićnih grupa, kao i samopregled abdomena i testiranje tehnike disanje.

Ostalih pet nivoa su vežbe koje čine vežbe mobilnsti, snaženja, balansa i istezanja sa velikim akcentom na tehniku izvodjenja, kao i samo disanje kroz svaki pokret.

Program je osmišljen tako da ga minimalno sprovodiš četiri meseca a idealno bi bilo da to bude šest meseci. Ako redovno budeš vežbala i slušala naše sugestije mi ti garantujemo da ćeš se vrlo brzo vratiti u dobru formu i kad ti vreme bude dozvolilo biti spremna da se priključiš intenzivnijem tipu fizičkog vežbanja.

Za sada naši glavni ciljevi su prevencija pojave lumbalnog bola u ledjima, dijastaze, prolapsa i inkontinencije. Sekindarni ciljevi su naravno regulisanje telesne mase, gde veliku ulogu ima prilagođena ishrana. Takodje bolje mentalno stanje, viši nivo energije, bolje držanje i generalno snažniji i zdraviji organizam.

 

Kada možeš da kreneš sa ovim programom?

 

Važno je da ti tvoj lekar da zeleno svetlo. Kod vaginalnog prođaja možeš da kreneš već posle 5-6 nedelja a kod carskog reza preporuka je da prođe 8 nedelja.

 

Uskoro više informacija o samom online programu!

Tagovi