Potrebni sastojci za potaž od tikvica:
- 2 tikvice
- 1 praziluk
- 1 šargarepa
- 1 paškanat
- 1 čen belog luka
- ½ veze mirođije
- 1 kašika masti / palminog ulja
- himalajska so, biber

Na malo masti ili palminog ulja prodinstati praziluk, šargarepu i paškanat, dodati tikvice naseckane na kockice.
Naliti mlakom vodom, da povrće ogrezne, istisnuti čen belog luka, kuvati dok povrće ne omekša.
Kada je povrće skuvano, odvojiti ga od vode u kojoj se kuvalo (sačuvati 1 šolju vode) i izblendrati ga u blenderu ili pomoću štapnog miksera.
Dobijenu kašu vratiti u šerpu, dodati 1 šolju vode u kojoj se povrće kuvalo, sitno naseckanu mirođiju, biber i so. Na tihoj vatri kuvati još 2-3 minuta.
Potaž od tikvica je spreman za serviranje. PRIJATNO!
Pogledajte sve naše recepte na stranici Ishrana i zdravlje.